De OntwikkelAcademie

Intervisie

“Als werkgever wil je graag goed zorgen voor je startende medewerker. Dit doe je door te ondersteunen bij vragen als “wie ben ik, hoe kan ik mezelf ontwikkelen in mijn werk,  hoe hou ik plezier in mijn werk en blijf ik gezond”

Wat wij bieden

Intervisie is een inspirerende methode om in verbinding te zijn met je collega’s en te werken aan persoonlijke groei.

De Ontwikkelacademie heeft veel ervaring in het begeleiden van intervisiegroepen voor twintigers en dertigers (je kunt ons echter ook inhuren voor andere leeftijdsgroepen). Onze ervaring is dat de leeropbrengst bij deelname aan intervisie hoger is dan bij het volgen van een workshop of training!

Wat is intervisie?
Intervisie is een bijeenkomst die op regelmatige basis plaatsvindt met een vaste groep gelijkwaardige professionals die zich willen verbeteren in hun functioneren.

Door het stellen van vragen en het delen van elkaars ervaringen kunnen deelnemers van elkaar leren, steun vinden bij elkaar en hun reflectie verdiepen. Het helpt enorm om herkenning bij elkaar te vinden en te ontdekken dat je niet de enige bent die ergens mee rondloopt. En ook de dingen van elkaar te leren waarmee je soms net het verschil kunt maken op je werk.

Het doel
Thema’s waaraan je kunt werken: grenzen, focussen, omgaan met onzekerheid, omgaan met conflicten, loslaten, eisen aan jezelf en omgeving, balans privé / werk, perfectionisme, faalangst en vragen als hoe kan ik mezelf profileren, hoe ga ik om met hiërarchie.

 Het bijkomende doel van intervisie is dat je je kunt ontwikkelen in het waarnemen, presenteren, adviseren en vragen stellen. Daarnaast kun je je visie verbreden en van elkaar leren.

Als organisatie krijg je hierdoor zelfbewuste medewerkers die blijven groeien.

Wat levert het op?
Door intervisie kun je je blinde vlek verkleinen, je kernkwaliteiten en zichtbare talenten vergroten en ontwikkelen. Door feedback te krijgen van je collega’s leer je jezelf beter kennen. Je collega’s zien dingen waarvan jij je (bijna) niet bewust bent. Zo kun je elkaar helpen ontwikkelen en groeien in een veilige setting.

Praktisch
We werken in groepen van 4 tot 8 personen. De OntwikkelAcademie faciliteert je team hierin. Je kunt er ook voor kiezen de intervisie zelfstandig te leren voortzetten. We adviseren om de eerste 2 keer fysiek te doen. Daarna kan de intervisie digitaal voortgezet worden. 

Testimonial

Frederike van De OntwikkelAcademie heeft mij en een aantal collega’s begeleid bij intervisiesessies. In de sessies maakte ze goed gebruik van
verschillende methodieken voor intervisie. De insteek was om het zelfstandig
voort te kunnen zetten. Dit is onder begeleiding van Frederike goed gelukt. Het
fijne van samenwerking met Frederike is dat ze goed doorvraagt en kijkt wat een
groep echt nodig heeft. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn handelen als
consultant en ben als persoon gegroeid. Ik heb 
intervisie ook in mijn nieuwe baan voortgezet omdat het zo goed is
bevallen.

Rutger de Jong, Significant

Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen. Het is riskant om je kwetsbaarheid te aanvaarden, maar lang niet zo gevaarlijk als liefde, verbondenheid en geluk opgeven – de ervaringen die je het meest kwetsbaar maken.”

– Brené Brown over perfectionisme

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@ontwikkelacademie.nl of bel 06-28676850

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.