Intervisie -
Super nuttig en verbindend

Wat is intervisie?

Wat is intervisie?
Onze ervaring is dat intervisie een ontzettend krachtige manier is om met persoonlijke groei aan de slag te gaan. Intervisie is de term voor een bijeenkomst die op regelmatige basis plaatsvindt met een vaste groep gelijkwaardige professionals die zich willen verbeteren in hun functioneren.

Door het stellen van vragen en het delen van elkaars ervaringen kunnen deelnemers van elkaar leren, steun vinden bij elkaar en hun reflectie verdiepen. Het helpt enorm om herkenning bij elkaar te vinden en te ontdekken dat je niet de enige bent die ergens mee rondloopt. En ook de dingen van elkaar te leren waarmee je soms net het verschil kunt maken op je werk.

Thema’s waaraan je kunt werken: grenzen, focussen, omgaan met onzekerheid, omgaan met conflicten, loslaten, eisen aan jezelf en omgeving, balans privé / werk, perfectionisme, faalangst en vragen als hoe kan ik mezelf profileren, hoe ga ik om met hiërarchie.

 Het bijkomende doel van intervisie is dat je je kunt ontwikkelen in het waarnemen, presenteren, adviseren en vragen stellen. Daarnaast kun je je visie verbreden en van elkaar leren.

Als organisatie krijg je hierdoor zelfbewuste medewerkers die blijven groeien.

Wat is het doel van intervisie?

Testimonial

Frederike van De OntwikkelAcademie heeft mij en een aantal collega’s begeleid bij intervisiesessies. In de sessies maakte ze goed gebruik van verschillende methodieken voor intervisie. De insteek was om het zelfstandig voort te kunnen zetten. Dit is onder begeleiding van Frederike goed gelukt. Het fijne van samenwerking met Frederike is dat ze goed doorvraagt en kijkt wat een groep echt nodig heeft. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn handelen als consultant en ben als persoon gegroeid. Ik heb intervisie ook in mijn nieuwe baan voortgezet omdat het zo goed is bevallen.
Rutger de Jong
Significant