OntwikkelAcademie

OntwikkelAcademie

Coaching

Onze droom is om jou te helpen het leven te leiden waar je voor bedoeld bent; een leven vol energie, voldoening en liefde. Uit ervaring weten we dat coaching daar een ontzettend goede tool voor is. Wij zijn gespecialiseerd in loopbaancoaching, waarin we je stimuleren om je richting te bepalen en om concrete stappen te zetten om bij die baan te komen die ècht bij je past. 

Werken met bezieling

Bij De OntwikkelAcademie geloven we in het leiden van een bezield leven, een concept waar Brené Brown (De moed van imperfectie) veel over schrijft en waar wij in onze loopbaancoaching veel mee werken. We zijn ervan overtuigd dat jij als Young Professional ook op een bezielde manier kan werken; dat je je als werknemer gekend voelt in diegene die je bent en datgene wat je doet. Dat je weet wat jou drijft en waar je naartoe wil werken. Dat je de tijd neemt om hierop te reflecteren en om hierin te groeien, vanuit vrijheid en in verbondenheid met anderen.

Klinkt mooi, hè. Maar hoe vaak zijn we niet bezield aan het werk? Hoe vaak blijven we hangen in een baan waar we nou eenmaal zijn beland en die (financiële) zekerheid geeft? We durven soms niet echt onder ogen te zien dat we eigenlijk iets heel anders met onze loopbaan zouden willen gaan doen.

Herkenbaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

"Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan,

blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen." – Albert Einstein

Onze expertise

We zijn gespecaliseerd in loopbaancoaching, waarover je onderaan meer kunt lezen. Ook in de volgende thema's kun je bij ons een coachingsgesprek of coachingstraject aangaan. Deze onderwerpen zijn gebaseerd op ons OntwikkelModel. Neem een kijkje in onze bibliotheek voor meer informatie over de onderstaande thema's. Mocht je behoefte hebben aan coaching in een ander thema, neem dan vooral even contact met ons op!

 

Richting en betekenis vinden

Assertiviteit

Zelfvertrouwen

Perfectionisme

 

Energie

Burn-out voorkomen

Zelfleiderschap

Patronen doorbreken

Tijdens onze individuele coaching maken we gebruik van methodes als RET, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Oplossingsgerichte Coaching, Geweldloze Communicatie, Schematherapie, Acceptance and Commitment Therapie en het gedachtegoed van Brené Brown. 

"He who has a why to live can bear with almost anyhow." – Friedrich Nietsche

Toe aan een volgende stap?

Zin om aan de slag te gaan met (her)ontdekken:
– wat jou drijft – wat je energie en voldoening geeft – wat jouw sterke kanten zijn – waar je je talenten in kunt gaan zetten en waar jij tot je recht komt? – hoe je die baan vindt, die zowel voldoening als voldoende inkomen geeft?

Dat is mooi! Met deze thema's kun je aan de slag
in onze loopbaancoaching!

Waarom loopbaancoaching?

Onze loopbaancoaches stimuleren je om je richting te bepalen. Ze coachen je in 
het zetten van concrete stappen om bij die baan te komen die jou voldoening geeft.
Onze loopbaancoaching
- geef je een stok achter de deur bij het aanpakken van jouw loopbaanvraag
- helpt je om je angsten voor onbekende te overwinnen
- helpt je om uit je visieuze cirkel in je hoofd te komen
- geeft je concreet advies over wat bij je past
- helpt je bij het maken van concrete keuzes
- loodst je door de pieken èn dalen van het loopbaantraject

Wat heeft het onze coachees gebracht?

- Young Professionals vinden eerder een baan die voldoening geeft, die bij hen past en waar ze hun kwaliteiten kunnen inzetten.

- Diegenen die alles leuk vinden, ontdekken wat daadwerkelijk bij hen past en waar ze voor willen gaan.

- Diegenen die jarenlang een baan hebben gehad die ze niet leuk vinden, zetten daadwerkelijk de stap om die baan te kiezen die bij hen past.

> Lees meer