De OntwikkelAcademie

Het Ontwikkelmodel: Zingeving

‘Het Ontwikkelmodel’ is speciaal ontwikkelt door de Ontwikkelacademie en vormt de basis van onze coaching en trainingen. Op deze pagina belichten we het thema ‘Zingeving’

Zingeving

Waarom doe je de dingen die je doet? Neem je de tijd om na te denken over de richting die jij met je leven op gaat? Een bezield leven is een leven waarin je bewuste keuzes maakt; een leven waarin je weet wat jou voldoening en betekenis geeft en hoe jouw leven past in de wereld om je heen.

Hoger Doel

Je weet waarvoor je leeft, waarvoor je wil gaan in dit leven; je hebt een missie en een toekomstvisie. Je merkt bij jezelf waar je voldoening uit haalt en waar je voor wilt gaan. Je weet waarom je hier bent en waarom je de dingen doet die je doet. Je beseft dat je onderdeel bent van een groter geheel en dat je daar iets aan bij kan dragen. Wat is nodig in de maatschappij en deze wereld en welke rol speel jij daarin?

He who has a why to live can bear with almost anyhow. – Friedrich Nietsche

Bewustzijn

Je neemt de tijd om op zoek te gaan naar je intuïtie en de betekenis die jij geeft aan het leven. Je onderzoekt wat jou voldoening geeft en waar je hart sneller van gaat kloppen. Je reflecteert regelmatig op de manier waarop je nu in het leven staat en waar je je dagen mee vult. Je onderneemt stappen als je merkt dat je meer geleefd wordt dan dat je het leven leidt dat je voldoening en energie geeft. 
Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.