De OntwikkelAcademie

Intervisie

Je kunt ons als bedrijf, organisatie of groep inhuren om trainingen te geven; variërend van een uur tot langdurige trajecten. De trainingen die we verzorgen zijn altijd interactief, energiek en kwalitatief hoogstaand.

Training hele dag

Tijdens het ochtenddeel van het programma zullen we stilstaan bij waar jullie nu staan in je werk/leven, wanneer ben je in je kracht, wat zijn energiegevers en drijfveren? We doen verschillende oefeningen waarop jullie op jezelf gaan reflecteren en die jullie input en inspiratie geven voor jullie plan van aanpak. In de middag gaan we aan de slag met jullie plan van aanpak. Iedereen schrijft zijn eigen plan van aanpak, waarna we ook de stappen ernaar toe en eventuele blokkades en belemmeringen in kaart gaan brengen. De uiteindelijke uitkomst is voor iedereen een persoonlijk plan van aanpak wat een sterke basis kan vormen voor je verdere zoektocht. Ook zal er ruimte genomen worden om deze met elkaar te delen, elkaar te bevragen en te benoemen wat je eerste concrete vervolgstappen zullen zijn. Onderdelen die aan bod komen:

 • introductie met inspiratieoefening
 • werkgeluk/levensgeluk becijferen
 • schrijfoefening
 • drijfveren en energiegevers
 • ontdekken wat je wilt
 • persoonlijk plan van aanpak maken
 • je eerste stap

Training halve dag

Wanneer jullie kiezen voor een halve dag training zal de nadruk vooral komen te liggen op de onderdelen die tijdens de hele dag training in de ochtend aan bod zouden komen. Uiteraard kan ook dit aangepast worden aan de hand van jullie wensen.

Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen. Het is riskant om je kwetsbaarheid te aanvaarden, maar lang niet zo gevaarlijk als liefde, verbondenheid en geluk opgeven – de ervaringen die je het meest kwetsbaar maken.”

– Brené Brown over perfectionisme

Onderwerpen

Deze training is bedoeld voor groepen Twintigers & Dertigers die in kaart willen brengen welke richting ze op willen met hun loopbaan. De uiteindelijke uitkomst is voor iedereen een persoonlijk plan van aanpak wat een sterke basis kan vormen voor een verdere loopbaanzoektocht. Onze loopbaantraining kan zowel een hele als halve dag duren (zie onderaan). Uiteraard kan de opzet van de dag aangepast worden naar jullie wensen.

In je werkende leven kun je jezelf flink tegenkomen, zeker als je perfectionistische neigingen hebt. Hoe kun je daarmee omgaan? Hoe kun je jezelf blijven en authentiek zijn, jezelf accepteren als het niet altijd gaat zoals je zou willen? En daardoor veel meer genieten van je werk en lekker in je vel blijven zitten, ook als de druk wat groter wordt? Tijdens de training Perfectionisme komen deze onderwerpen aan bod; een training die gebaseerd is op het werk van de bekende schrijfster en TED-spreekster Brene Brown.

Herken jij in het team waarin je werkt één of meerdere van de volgende frustraties: gebrek aan vertrouwen, angst voor conflicten, gebrek aan betrokkenheid, geen persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en te weinig aandacht hebben voor het teamresultaat? Dan is dit een leuke en interactieve training waarin je inzicht krijgt in het functioneren van je team. En nog belangrijker: hoe je het functioneren van je team kunt verbeteren, waarbij je uiteindelijk komt tot de resultaten komt die je hoopt te bereiken.

Tijdens deze training gaan we op een interactieve manier aan de slag met teamontwikkeling aan de hand van de vijf frustraties van teamwork.

Een bezield leven, een leven uit energie, liefde en vervulling. Wie wil dat nu niet? Toch blijkt het in de praktijk moeilijk om je leven zo te leiden dat het bezield is. De OntwikkelAcademie heeft een model ontwikkeld dat bestaat uit de vier bouwstenen die je leven bezield maken: eigenwaarde, zingeving, persoonlijke kracht en verbinding. Tijdens deze training krijg je zelfinzicht in je eigen leven en gaan we aan de slag met deze aspecten en maken we een stappenplan om ervoor te zorgen dat jij ook een bezielder leven krijgt.

Helemaal jezelf kunnen zijn in elke situatie zou ideaal zijn. Toch lukt het vaak niet in een omgeving waar je minder vertrouwt mee bent. Je merkt dat je dingen gaat zeggen die eigenlijk niet bij je passen of dat je je heel bewust bent van je eigen gedrag. Wanneer jij in staat bent om los te kunnen laten wat anderen van je denken en je eigen verhaal onder ogen kunt zien, dan pas ervaar je een gevoel van eigenwaarde; het gevoel dat je goed genoeg bent en het waard bent om liefde te ontvangen en erbij te horen.

Wil jij leren wat zelfacceptatie voor jou kan betekenen in jouw authenticiteit? Dan is deze training wat voor jou! Ook ga jij je eigen authenticiteit ontdekken en krijg je handvatten aangereikt om te handelen in spannende situaties.

Programma

Deze training is gebaseerd op het boek ‘De moed van imperfectie’ en de TED filmpjes van Brené Brown. De onderdelen die aan bod komen, zijn:

 • ‘de Moed van Imperfectie’
 • Zelfacceptaties in een visualisatie
 • Transactionele Analyse
 • Wat is authenticiteit voor jou?
 • Oefenen met authenticiteit

 Resultaat

 • Inzicht in wat authenticiteit en zelfacceptatie zijn
 • Weten hoe je aan je authenticiteit en zelfacceptatie kunt werken
 • Handvatten om authentiek te zijn als je een situatie spannend vindt
 • Een verandering in je denken over jezelf

De wereld om ons heen verandert snel. Zowel technologisch, economisch als politiek vinden er veel ontwikkelingen plaats en dit vraagt van organisaties om ook mee te veranderen. Het kan gaan om een nieuwe strategie, veranderingen in werkprocessen of een reorganisatie. Wil jij deze processen leren doorzien en weten wat jij als Young Professional hierin kan betekenen? Meld je dan nu aan.

Tijdens deze workshopavond krijg je inzicht in de verschillende fases van een veranderproces. Hierdoor krijg je inzicht in wat het voor jou als medewerker kan betekenen. Daarnaast ga je onderzoeken wat jouw rol hierin kan zijn. Als young professional ben je meestal niet degene die aan de touwtjes trekt, maar je kunt wel degelijk invloed uitoefenen en een waardevolle schakel zijn!

Programma

 • ‘Het veranderspel’
 • Leren observeren
 • Transitiemanagement
 • Emotiemanagement
 • Invloed uitoefenen

Resultaat

 • Inzicht in de verandermanagement processen
 • Weten wat verandering met jou kan doen
 • Inzicht in hoe jij invloed kunt uitoefenen in deze processen
 • Praktische handvatten die van jou een waardevolle schakel maken in een veranderproces

Je weet wat je wilt overbrengen in een gesprek, maar niet wie je tegenover je krijgt. Hoe sluit je aan op de ander en heb je echt succes? Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de communicatiestijl van jezelf en van anderen en vergroot je je invloed. Je benut je kans op een baan, door slimmer in te spelen op de behoefte van de ander. Dit wordt gedaan vanuit de theorie van David Merill en Roger Reid waarbij onderscheid gemaakt wordt in vier communicatiestijlen: ‘controlling’; ‘analyzing’; ‘promoting’ en ‘supporting’

Programma

 • Inzicht in je eigen voorkeursstijl
 • De voorkeursstijl van anderen herkennen
 • Nieuwe communicatiestijlen toepassen
 • Je invloed vergroten
 • Oefenen met aansluitend communiceren

Resultaat

 • Je weet wat je eigen voorkeursstijl voor gedrag en communicatie is
 • Je weet de gedrag- en communicatiestijl bij anderen te herkennen
 • Je kunt effectief andere communicatiestijlen inzetten
 • Je vergroot je invloed en bereikt meer in (sollicitatie-)gesprekken

Persoonlijk leiderschap: ‘Hoe overwin je jezelf?
Omgaan met weerstand: ‘Hoe krijg je mensen mee?’
Emotionele Intelligentie: ‘Hoe kun je jezelf als instrument ontwikkelen?’
Impact van je denken: ‘Hoe je denken je handelen beïnvloedt’
Leiderschap: ‘Hoe kun je je invloed vergroten?’
Faalkunde: ‘Hoe kun je je impact vergroten door goed te leren falen?’
Energie: ‘Hoe kun je je energie goed managen?’
Veerkracht: ‘Hoe kun jijzelf omgaan met alle veranderingen?’
Keuzestress: ‘Hoe maak je de keuzes die jij graag wilt?’
Veranderingen: ‘Hoe ga je om met een steeds sneller veranderende maatschappij?’
Managen zonder macht: ‘Hoe kun je invloed uitoefenen zonder formele macht?
Accountability: ‘Hoe roep je mensen ter verantwoording zonder conflict?’
Managing up: ‘Hoe kun jij je manager managen?’
Time management: ‘Hoe kan ik mijn tijd effectiever indelen?’
Personal branding: ‘Hoe kan ik mijzelf overtuigend op de kaart zetten?’
Situationeel leiderschap: ‘Hoe kan ik meer impact hebben met mijn leiderschap?’
Netwerken: ‘Hoe doe je dat eigenlijk en wat houdt het in?’
Burn-out: ‘Hoe kan ik een burn-out voorkomen?’
Assertiviteit: ‘Hoe kan ik meer van mijzelf laten zien?’

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@ontwikkelacademie.nl

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.