OntwikkelAcademie

OntwikkelAcademie

Het OntwikkelModel - Persoonlijke kracht

Je persoonlijke kracht is de drive die er voor zorgt dat je daadwerkelijk de stap neemt om het leven te leiden waarvoor je gemaakt bent. Het is de kennis en kunde die je hebt en het persoonlijke leiderschap dat je toont.

Kennis & kunde

Je hebt relevante kennis, talenten en vaardigheden in huis en je hebt voor ogen op welke gebieden je jezelf wilt bijscholen of blijven ontwikkelen.

Zo heb je algemene kennis, kennis van hoe de maatschappij in elkaar zit of bijvoorbeeld kennis over (verander)management, time management en relevante programma’s, die je als basis gebruikt om je verder te ontwikkelen.

Everybody is a Genius. But If You Judge a Fish by Its Ability to Climb a Tree, It Will Live Its Whole Life Believing that It is Stupid – Albert Einstein

 

Persoonlijk leiderschap

Je kunt de kracht in jezelf aanboren om stappen te zetten op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling, je loopbaan en de overige doelen die je in je leven wil bereiken. Je kunt jezelf overwinnen, zaken uit het verleden loslaten. Je kunt uit je comfortzone stappen, moedig zijn en patronen doorbreken. Je durft dingen anders te doen dan dat je altijd al hebt gedaan en te oefenen met nieuw gedrag. Kortom: je durft leiderschap te nemen in je eigen leven.

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen. – Albert Einstein

 

Aan de slag!

 

Al een idee waarin je je verder wilt ontwikkelen? Leer meer en laat je inspireren op door de TED-talks die bij je passen!

 

Aan de slag!

 

Leestip: The 7 habits of highly effective people - Stephen R. Covey. 

Ga eens aan de slag met het hoofdstuk over pro-activiteit en de opdrachten die daarbij horen. 

OntwikkelNieuws

Ontvang iedere maand nieuwe artikelen, evenementen en updates in je inbox

Artikelen over Persoonlijke Kracht

Momenteel hebben we voor dit onderwerp nog geen artikelen online staan. Houd onze Bibliotheek in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen!

Oefening ‘Uit je comfort zone’

Eén van de aspecten van het loopbaanmodel van De OntwikkelAcademie is 'Persoonlijk Leiderschap?'. In het filmpje hieronder vind je uitleg…
Lees meer

Oefening ‘Kernkwadranten’

Eén van de aspecten van het loopbaanmodel van De OntwikkelAcademie is 'wat kan ik?'. In het filmpje hieronder vind je…
Lees meer
Ontdek je sterke punten - boekrecensie door Adriaan Verkerk

Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham en Donald Clifton

Ontdek je sterke punten - Marcus Buckingham en Donald Clifton Boekrecensie door Adriaan Verkerk In onze maatschappij zijn we vaak…
Lees meer