De OntwikkelAcademie

Oefening ’16 persoonlijkheden’

Eén van de methodes die vaak gebruikt wordt in loopbaanoefeningen zijn persoonlijkheidstesten. Enerzijds moet je die altijd met een korreltje zout nemen (ze zijn bijna nooit wetenschappelijk onderbouwd bijvoorbeeld). Anderzijds kan het je soms wel veel inzicht geven in jezelf.

Er zijn een paar heel bekende persoonlijkheidstesten, de DISC, de Myers Briggs Persoonlijkheids vragenlijst, het Enneagram etc. Veel van deze testen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Jung.

Onderstaande test is gebaseerd op de Myers Briggs test. Het is de niet-gevalideerde variant, maar kan je toch nieuwe inzichten geven in wie je bent en het voordeel is dat hij gratis is.

Je kunt hem vinden via: https://www.16personalities.com/nl

Veel mensen vinden dit een heel waardevolle oefening dus hopelijk geeft het jou ook inzichten! Misschien ben je echter iemand die het niet fijn vind om ‘in een hokje geduwd’ te worden. Dat kunnen we ons ook goed voorstellen. Dit is misschien het grootste ‘nadeel’ aan dit soort persoonlijkheidstesten. Als je dit echter accepteert en toch de test gaat maken kan je nog steeds waardevolle informatie overhouden.Zie het dan als een leuke uitdaging! Zoals met elke andere oefening houd je de dingen die nuttig zijn en zet je de rest gewoon aan de kant.

Onderstaande vragen kunnen je eventueel helpen om er nog wat conclusies uit te trekken:

  • Wat was de uitslag van jouw test?
  • Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die passen bij jouw persoonlijkheid volgens deze test?
  • Wat voor inzichten haal je hier uit?
  • Wat zegt de uitslag over banen die mogelijk wel of niet bij je passen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.