De OntwikkelAcademie

Het Ontwikkelmodel: Eigenwaarde

‘Het Ontwikkelmodel’ is speciaal ontwikkelt door de Ontwikkelacademie en vormt de basis van onze coaching en trainingen. Op deze pagina belichten we het thema ‘Eigenwaarde’

Eigenwaarde

Eigenwaarde is de basis van leven met bezieling en bestaat uit twee aspecten: van jezelf houden en jezelf begrijpen. Het houdt in dat je jezelf waardevol vindt, dat je accepteert wie je ten diepste bent en dat je compassie met jezelf hebt. Natuurlijk mag je ontwikkelen en heb je groeipunten, maar je startpunt is dat je goed bent zoals je bent. Het houdt ook in dat je weet wie je bent, wat je waarden zijn en waar je energie van krijgt. Je bent authentiek: je leeft naar je eigenwaarde en de waarden die jij belangrijk vindt.

Jezelf begrijpen

Je weet wie je bent: je weet wat je waarden zijn, wat je belangrijk vindt en wat je energie en voldoening geeft. Je kiest er bewust voor om daarnaar te leven enom jezelf tot bloei te laten komen. Je blijft reflecteren op je persoonlijkheid, de manier waarop jij geworden bent wie je nu bent en de

ontwikkeling waar je je nu in bevindt.

 

Houden van jezelf

Je houdt van jezelf. Dat betekent dat je vanuit je hart op een positieve manier naar jezelf kijkt. Dat je weet dat je goed genoeg bent, dat je jezelf accepteert. Brené Brown spreekt over je innerlijke kind en je innerlijke criticus.

Houden van jezelf betekent dat je het kind in jezelf de ruimte mag geven en dat je weet hoe je met je innerlijke criticus om kan gaan. Dat je vanuit daar de veiligheid creërt om te leven en tot bloei te komen. Van jezelf houden betekent ook goed voor jezelf zorgen, omdat je het nou eenmaal waard bent.  

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.