De OntwikkelAcademie

Particulier: Het Ontwikkelmodel

‘Het Ontwikkelmodel’ is speciaal ontwikkelt door de Ontwikkelacademie en vormt de basis van onze coaching en trainingen. Het kan vanaf verschillende kanten benaderd worden; het verschilt per persoon met welk onderdeel het best begonnen kan worden. Op deze pagina vind je de basisinformatie en oefeningen die bij het model aansluiten. Ben jij benieuwd wat het Ontwikkelmodel voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

De 4 onderdelen van een bezield leven

Laat je inspireren en ga aan de slag met onze praktische opdrachten. 

Persoonlijke kracht

Je persoonlijke kracht is de drive die er voor zorgt dat je daadwerkelijk de stap neemt om het leven te leiden waarvoor je gemaakt bent. Het is de kennis en kunde die je hebt en het persoonlijk leiderschap dat je toont.

Verbondenheid

We geloven dat we gemaakt zijn om in verbondenheid met elkaar te leven en om met elkaar de wereld tot een mooiere plek te maken. De kern van een bezield leven bestaat dus niet alleen uit houden van jezelf; ook het houden van de mensen en de wereld om je heen zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Verbondenheid gaat zowel om het houden van ‘de ander’ als om het begrijpen hoe mensen in elkaar zitten en hoe je ze in beweging kunt krijgen.

Zingeving

Waarom doe je de dingen die je doet? Neem je de tijd om na te denken over de richting die jij met je leven op gaat? Een bezield leven is een leven waarin je bewuste keuzes maakt; een leven waarin je weet wat jou voldoening en betekenis geeft en hoe jouw leven past in de wereld om je heen.

Eigenwaarde

Eigenwaarde is de basis van leven met bezieling en bestaat uit twee aspecten: van jezelf houden en jezelf begrijpen. Het houdt in dat je jezelf waardevol vindt, dat je accepteert wie je ten diepste bent en dat je compassie met jezelf hebt. Natuurlijk mag je ontwikkelen en heb je groeipunten, maar je startpunt is dat je goed bent zoals je bent. Het houdt ook in dat je weet wie je bent, wat je waarden zijn en waar je energie van krijgt. Je bent authentiek: je leeft naar je eigenwaarde en de waarden die jij belangrijk vindt.
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.